Дюни рент а кар

Коли под наем в Дюни : Евтини автомобили

Коли под наем в Дюни

Автомобили под наем в Дюни

Наем на коли

Рентакар Дюни

Коли под наем в Дюни
наем кола

Дюни- чудесен летен курорт за почивка през лятото

Курортен комплекс Дюни се намира на около 5км южно от Созопол, на широк залив, които достига до северните склонове на Странджа планина. Разполага с малко яхтено пристанище, а до това приказно място може да достигнете с автобус, такси или кола под наем. Плажът е един от най добрите по Черноморието, с кристалночиста вода ситен пясък. Точно формите които е образувал пясъка – дюни, дават името на курорта, обявен за природна забележителност, съхранил редки растителни видове и уникални борови гори. Построен през 1987г. в модерен вариант на Българска Ренесансова архитектура.

Малките хотели, вили и бунгала са разположени сред боровите гори, недалеч от брега. Сред тази зеленина , тихи улички, паркове, наистина ще си починете от шумната градска среда. Затова курорта е идеален за тези туристи, които са любители на тишината. Въпреки това има достатъчно забавления – разходки край морето, разходки с яхта в морето и по река Ропотамо, която е на няколко километра, риболов, и други водни спортове. Заливът Алепу, където се намира курорта като около него са разположени мочурище и две малки езера. Те са отделени от морето чрез главния път и плажната ивица, мочурището е обрасло цялото в тръстика. Плажната ивица е около 5км дълга с невероятни пясъчни дюни. Това е изолирано кътче от природата, което не предлага удобствата на цивилизацията.

Дюни- съчетание на планина, гора и море

наем автомобил

За всички любопитни дюните представляват пясъчни хълмове, оформени от вятъра. Най-често се срещат край морето където има големи отворени пространства с пясък и постоянен вятър от и към морето. Други такива дюни може да видите край Шабла, Несебър, Созопол и Приморско. На някои места дюните достигат 20м височина Реката Ропотамо се образува от сливането на реките Церовска, която извира от Странджа планина и Росенска река, която извира от Медни рид. Реката тече през широка и плоска долина като прави леки завои, където минава главния път, по който можете да се разходите с кола под наем. Влива се в Черно море при нос Свети Димитър. Надолу по течението ще срещнете много мочурища, които периодично се пълнят с вода, гъста гора пълна с лиани, диво грозде и други увивни растения. Всичко това е част от национален парк Ропотамо с обща площ около 1000 хектера. Може да се наеме лодката с която да се разходите надолу по течението до устието на реката, където при археологични разкопки са открити много амфори.
Коли под наем в Дюни, eвтини автомобили под наем!