Поморие рент а кар

Коли под наем в Поморие : Евтини автомобили

Коли под наем в Поморие

Автомобили под наем в Поморие

Наем на коли

Рентакар Поморие

Коли под наем в Поморие
наем кола

Поморие- балнеологичевн и морски курорт

Поморие се намира в югоизточна България на около 20км северно от Бургас и на 8км от Бургас и на 16 км от Слънчев бряг. Разположен на тесен и скалист полуостров, който се простира навътре в морето. Брегът е много нисък и полуостровът се издига до едва 6-7 м над морското ниво. Градът разполага с туристически офиси, рент-а-кар, пристанище и автогара с редовни линии до близките градове и курорти. Населението е около 15 650 души. В района се отглеждат селскостопански култури, плодове и зеленчуци, но най-добре развито е производството на вино. Тук е основана през 1898г. първата кооперация на вино-производителите, която нярекли "Свети Трифон". Тя е причина ежегодно много туристи да посещават спа-хотелите в стария град.

Средната температура за месец Юли е 23.6°С, а нощния бриз освежава въздуха през нощта. Относителната влажност на въздуха е 78%. Температурата на морската вода позволява морски бани до Октомври. Условията са чудесни за морски туризъм, а спа-хотелите предлагат лечебни процедури през цялата година. За много от процедурите се ползва лечебна кал, добита от соленото езеро. Поморие е световно известен с производството на вино, затова там се ораганизират дегустации на вино за туристите, които искат да опитат от разнообразните видове вино. Целият Район около Поморие е зает с лозови масиви.

Поморие- най- голямото находище на сол в България

наем автомобил

Още от древни времена районът е заселен от Траките, които били привлечени от лечебните свойства на езерото. Нарекли го „свято” още 411г. пр. Хр. През 4-5 век пр. Хр., по време на Гръцката колонизация е построена малка църква с свещен извор в нея. Пo точно в основата на на камбанарията. Производството на морска сол в Поморие е запазена марка на града. В Поморие се намира и музеят на солта, на около 800м от центъра на града. Там ще видите технологията на добиване на морска сол, можете да разгледате средствата с които се добива тя. Езерото от което се добива се намира на 2км северно от града, с дължина 6,7км то е разделено с пясъчна ивица от Черно море. То дори е под морското ниво, бреговете му са обрасли с папур и там могат да се видят редки растителни и животински видове.
Коли под наем в Поморие, eвтини автомобили под наем!