Созопол рент а кар

Коли под наем в Созопол : Евтини автомобили

Коли под наем в Созопол

Автомобили под наем в Созопол

Наем на коли

Рентакар Созопол

Коли под наем в Созопол
наем кола

Созопол- древен град на морския бряг

Созопол се намира в югоизточната част на страната на около 35км южно от Бургас. В наши дни Созопол е важен културен и рибарски център, архитектурен и исторически резерват, което лесно може да се разгледа с коли под наем. Разположен на тесен скалист полуостров, в южния край на Бургаския залив. От двете страни на Созопол са двата залива Созополският и Харманите. Населението е около 4350 души. Изключително красива е природата, растенията са средиземноморски, а малки плажове се крият в скалистите заливчета.

В морето около полуострова има много подводни скали и рифове, както и такива които се показват над водата. Има и няколко острова в акваторията на Созопол – Св. Иван, Св. Петър, Св. Теодор и Св. Кирик. За славата на града свидетелстват църквите и музеите, запазени от времето на Ренесанса. Климатът в района е силно повлиян от Черно море, лятото е топло и сухоа зимата е дълга и мека. Средните температури за месец Юли е 26.3°С, валежите са под средните за страната. Полуостовът се оказва малък за развиващият се град още през 80-те, затова се появява новата част на града до месността Харманите. От тогава стар и нов град съществуват в пълна хармония.

Созопол- предпочитан за летни почивки

наем автомобил

Созопол успешно обединява в себе си исторически паметници и модерна архитектура, туристически атракции и културни събития с национално значение, които са посещавани от много туристи през лятото с автомобили под наем. Морето е тихо и спокойно в малките заливчета, уникални плажове със златист пясък и кристално чиста морска вода. Тя е топла и плитка, което е идеално за малки деца. Двата големи плажа са централният, който се намира между стария и новия град, и харманите, който дори е по-голям и там преди 10 години е открита гробницата на древна Аполония. Созопол изглежда като музей на открито, защото е обвит в Български Ренесанс – тесни улички, стари къщи и сгради, църкви и параклиси.

Ежегодно Созопол е домакин на "Аполония" – фестивал на модерното българско изкуство. В Созопол можете да отседнете в луксозен хотел, семеен хотел, да наемете апартамент или частна квартира. За хората, които предпочитат да са сред природата има много къмпинги – Каваците, Златна рибка, Смокиня и Веселие. Те предлагат различни по категория бунгала, както и достатъчно място за каравани и палатки. Заведенията за хранене и баровете ще ви предложат своите специалитети и освежаващи напитки. Ако обичате риба трябва да опитате рибните ястия в ресторантите в Стария град, а пък ако решите сами да си я приготвите може да си купите прясна такава от рибарския кей. Там има лодки, които предлагат разходка с лодка в акваторията на Созопол.
Коли под наем в Созопол, eвтини автомобили под наем!